Vluchtplan

Gebruikmaken van het luchtruim is aan strenge regels en procedures gebonden, we willen immers geen gevaar zijn voor onze omgeving of andere gebruikers van het luchtruim.

Voorafgaand aan een drone-opdracht controleren we altijd of er op de gewenst plek wel gevlogen mag worden. Soms bevindt een klant zich in een gebied waar helemaal niet met een drone gevlogen mage worden. Denk hierbij aan de buurt rondom vliegveld Midden-Zeeland, industriegebied Vlissingen-Oost of PI Middelburg (‘Torentijd’).

De regels rondom zulke plekken zijn helder maar soms mag je ook tijdelijk niet met een drone vliegen, bijvoorbeeld als er een (militaire) oefening gaande is, als de traumaheli in de buurt is of als het weer dit niet toelaat. Voor sommige situaties worden er NOTAM’s (‘notice to air men‘) uitgegeven waarin precies te lezen is van wanneer tot wanneer een beperking. van toepassing is.

In onderstaande afbeelding (voorbeeld) is te zien waar wel en waar niet zonder meer mag worden gevlogen. Aangezien dit aan wijzigingen onderhevig is, controleren wij dit voor elke vlucht.

Lavooij Fotografie hanteert procedures voorafgaand aan een vlucht. Het controleren van onder andere de weersverwachting, het onderzoek naar eventuele NOTAM’s en het maken van een vluchtplan maken daar onderdeel van uit. 

Let's Fly...

Lavooij Fotografie / Lavooij Management BV © 2024. All rights reserved.